Golfin aloitus

Golfin aloitus

Golfin aloitus

Golf on nykyisin suosittu harrastus monien eri ikäryhmien parissa. Vielä muutamia vuosia sitten laji miellettiin lähinnä eliitin ajanviettotavaksi ja golfia nähtiin lähinnä tv:ssa urheilukanavalla. Laji on kuitenkin tullut viime vuosina lähemmäs ihan tavallisia kadun tallaajia. Monissa urheiluliikkeissä myydään golf-mailoja, -palloja ja -varusteita. Golfin aloitus ei ole yhtään niin vaikeaa ja hankalaa kuin moni saattaa ajatella. Kokeilemaan pääsee lähes ilmaiseksi. Lue tästä parhaat vinkit miten lajiin pääsee kiinni ja miten kannattaa aloittaa.

Range, harjoitusalue

Jos ei ole koskaan pidellyt golf-mailaa käsissään, ei ole järkevää lähteä suoraan mihinkään peliväylälle. Siellä on vain muiden edessä ja pelaaminen ei varmasti ole millään tasolla miellyttävää, jos et osu kunnolla edes palloon. Onneksi Suomessa golf-kenttien läheisyydestä löytyy erikseen harjoitteluun tehty pelialue, jota kutsutaan Rangeksi. Siinä on useita lyöntialustoja rivissä, jossa pääset rauhassa treenaamaan erilaisia lyöntejä.

Miten sitten pääsee aloittamaan tällaisen harjoittelun, kun ei ole omia mailoja tai palloja? Tämäkin on ratkaistu puolestasi! Golf-kenttien toimistosta saat halutessasi mailoja lainaan, joilla voit käydä harjoittelemassa lyöntejä. palloja saat automaatista ämpärillisen muutamalla eurolla. Nämä pallot sitten löydään harjoitusalueelle ja kentän hoitajat keräävät ne myöhemmin pois. Aloittaminen on siis todella helppoa. Joku voi tietysti miettiä tarvitseeko sitten hankkia kalliit golf-varusteet, kuten housut, paita, lakki, kengät ja niin edelleen. Nämä tarvitaan silloin, kun lähdetään oikealle peliväylälle pelaamaan, mutta harjoitusalueelle riittää ihan hyvin rennompikin vaatetus. Tavalliset lenkkarit riittävät ihan hyvin ja jokin lyhythihainen kauluspaita on hyvä valinta. Farkkuja pidetään yleisesti sopimattomana golf-kentälle, mutta nekin voi vetää jalkaansa ihan hyvin, kun lähtee Rangelle palloja lyömään. Monet nuorten vaatteet ovat hyvä vaihtoehto.

Harjoitusalueella on hyvä testata erilaisia mailoja, jotka on tarkoitettu lyömään eripituisia lyöntejä. Harjoitusalueelta löytyy yleensä myös viheriö, eli Green. Tällä alueella voi harjoitella puttaamista, eli pallon saamista reikään. Se onkin yllättävän vaikeaa ja aloittelija lyö monesti palloa aivan liian kovaa, koska putteri on melko raskas maila ja pallo siihen nähden kevyt.

Pelaamisen aloittaminen

Kun olet harjoitellut omasta mielestäsi riittävästi, voit alkaa harkita oikealle peliväylälle siirtymistä. Vähimmäisenä vaatimuksena voidaan pitää sitä, että osut jokaisella lyönnillä palloon ja useimmiten se vieläpä lähtee sinne suuntaan mihin olit sen tarkoittanut. Tässäkin tekniikka kannattaa hioa kuntoon, ennen kuin alkaa yrittää maksimipituisia lyöntejä. Kun osut varmuudella palloon, niin pituuttakin alkaa tulla lyönteihin.

Golf-kenttien toimistosta neuvotaan miten kyseiselle kentälle pääsee pelaamaan. Monet kentät vaativat, että pelaajalla on suoritettuna erityinen lisenssi, jossa varmistetaan, että pelaaja hallitsee golfin perusteet varusteista ja etiketistä aina pistelaskuun. Tätä lisenssiä kutsutaan yleisesti nimellä Green Card.

Monet golf-kerhot järjestävät kursseja tätä varten. Niissä käydään läpi golfin perusteet ja lopuksi on mahdollisuus suorittaa tuo kyseinen Green Card. Kurssi on yleensä maksullinen ja kokeen suorittaminenkin maksaa jonkin verran. Se on kuitenkin mainio tapa päästä aloittamaan oikea pelaaminen. Monet kentät toimivat osakasperiaatteella, jolloin pelilupa pitää ostaa osakkeen muodossa. Tämä voi olla kalliimpi vaihtoehto, mutta sen jälkeen olet kentän osakas ja sinulla on pelilupa kyseiselle kentälle. Jotkut kentät myyvät myös yksittäisiä pelilupia, mutta osakkuus on paljon yleisempi pelimuoto. Pelamaan pääsee myös yleensä jonkun osakkaan vieraana, joten sekin voi olla hyvä tapa aloittaa pelaaminen, mikäli joku kaverisi on golf-kentän osakas.

nikosa