Parhaat golf-kohteet Euroopassa ja Amerikassa

Parhaat golf-kohteet Euroopassa ja Amerikassa

Matkailu on saanut viime vuosien aikana uusia ulottuvuuksia, sillä matkalle ei enää lähdetä välttämättä pelkän lämmön, hyvän ruoan ja rentoutumisen perässä. Erityisesti harrastematkat ja näiden joukossa tietysti golf-matkat ovat kasvattaneet huimasti suosiotaan viime vuosikymmenten aikana. Mikä golf-matkoissa viehättää ja mihin maahan golf-matkaajan kannattaisi seuraavaksi suunnata?

Golf-matkojen viehätys

Golf-matkat ovat nimensä mukaisesti matkoja, joissa keskitytään lomatunnelman ohessa erityisesti golfaamiseen. Vaikka golf-matkat ovat suunnattu pääasiallisesti golfaajille, voivat myös golfaajien perheenjäsenet tulla mukaan. Golf-matkat nimittäin suuntautuvat usein suuriin hotellikomplekseihin, joissa tekemistä riittää spa-palveluiden, kuntosalin, urheilun ja muiden aktiviteettien ohella myös niille, jotka eivät ole golfista erityisen kiinnostuneita.

Golf-matkat ovat golfaajille (oli kyseessä sitten aloittelija, harrastelija tai puoliammattilainen) äärimmäisen hyödyllisiä kokemuksia, sillä taitoja pääsee kokeilemaan ja hiomaan erilaisilla kentillä ja uudessa ilmastossa. Golf voi toimia myös loistavana aktiviteettina arjesta irrottautumiseen, ja mikäpä olisi sen parempaa, kuin sen harrastaminen eksoottisten palmujen tai upean merimaiseman äärellä.

Vaikka oma koti-Suomi tarjoaakin golfaajille loistavia vaihtoehtoja, voi golf-matkalle suunnata myös seuraaviin kohteisiin lähes vuoden ympäri – vaikkapa pakoon vuoden pimeintä ja kylmintä aikaa! Valmistele siis sukat ja hammasharja valmiiksi laukkuun, ja pakkaa mukaan myös kuukausilinssit (jos niitä käytät), sillä menevällä golf-matkalla silmälasit voivat helposti saada kyytiä!

Parhaat golf-kohteet Euroopassa ja Amerikassa

Amerikka

Mikä olisikaan parempi kaukokohde pimeään ja kylmään talveen kuin kuuma ja eksoottinen Keski- tai Etelä-Amerikka? Edullisten hintojen, trooppisen ilmaston, herkullisen ruoan ja ystävällisten ihmisten lisäksi Keski- ja Etelä-Amerikan maat tarjoavat golfin harrastajalle erinomaisia lomakohteita, hulppeine resort-hotelleineen All Inclusive-palveluilla varustettuna. Loistavia golf-kohteita ovat erityisesti Karibian pienet ja eksoottiset saaret kuten Bahama, Barbados, Dominikaaninen tasavalta ja Jamaica. Mantereelta taas löytyy monen ykkössuosikin Meksikon lisäksi muun muassa Argentiina, Brasilia ja Chile.

Kun näin kauaksi suunnataan, kannattaa tällöin golf-lomaan sisällyttää myös muita aktiviteetteja, jotta matkakohteeseen ja sen värikkääseen kulttuuriin pääsee tutustumaan kunnolla. Kiinnostaisiko siis golfkierroksen jälkeen matka Maya-intiaanien valtakuntaan Meksikossa, viinitilalle Argentiinassa, tai päiväretki Dominikaanisen tasavallan turkoosinsinisellä merellä reunustetuille paratiisirannoille?

Vaikka Kanada omaakin omasta takaa Suomen tapaan kuivan ja viileän ilmaston, on se Keski- ja Etelä-Amerikan tavoin yksi erinomainen kohde golf-lomalle. Lisäksi Kanadasta löytyy moneen muuhun Amerikan mantereen maahan verrattuna kirkkaasti enemmän golfkenttiä, joista osa on rankattu myös monen golf-lehden mukaan maailman parhaimmistoon.

Eurooppa

Golf-matkalle ei aina tarvitse suunnata niin kauas kuin mahdollista, sillä loistavia golf-kohteita löytyy myös monesta Euroopan maasta! Jos aikaa golf-lomalle ei juurikaan ole ehditty varata, kannattaa tällöin matka sijoittaa esimerkiksi Tanskaan, Englantiin, Saksaan tai Irlantiin. Kuten aikaisemmin jo mainitsimme, myös koti-Suomesta löytyy loistavia golf-kohteita vaativaankin makuun.

Jos lämmin ilmasto edelleen viehättää, mutta kohteen tulisi sijaita suhteellisen lyhyen välimatkan päässä, kannattaa tällöin painaa mieleen erityisesti Italia, Espanja ja Ranska. Lämpimän ilmastonsa, herkullisen ruokansa ja upeiden rantojensa lisäksi nämä Välimeren maat ovat loistavia golf-kohteita. Golf-matkailu näkyy myös maiden hotellivalikoimassa; matkaoppaiden kohteet ovat pullollaan golf-hotelleja, joihin voidaan sisällyttää majoituksen ja ruokailun lisäksi esimerkiksi kuljetukset golf-kentälle tai -kentille, välinevuokran, sekä oman mailapojan tai golfkärryn.

nikosa