Golf-kauden jatkot takapihallasi

Golf-kauden jatkot takapihallasi

Golf ja golfkärpäsen purema vaivaa monia suomalaisia ja vuosi 2020 onkin ollut lajin nostatusta aivan uudelle tasolle. Vallitsevan virustilanteen vuoksi ulkoilmalajit ovat saaneet täysin uutta pontta ja ihmiset ovat palanneet takaisin lempilajiensa ääreen tai kokeilleet täysin uusia lajeja. Yksi vahva kesän suosikki on ollut golf, jonka lajiliiton mukaan golfareita on ennätysmäärä Suomessa.

Suomen golfin harrastamiseen suuresti vaikuttava tekijä on kuitenkin ilmasto, joka asettaa lajille hyvin omalaatuiset rajoitteet. Talvisin maan pakastuminen (talvisääntöineen) ja märät kentät ajavat pelaajia sisätiloihin, sillä monet golfkentät Suomessa ovat vanhoja ja kenttien pohjatyöt eivät välttämättä aina vastaa innokkaiden golfaajien toiveita kuivasta ja “pelattavasta” kentästä. Pieni vesisade ei tosigolfaajia pelota, mutta valitettavan usein pallon jämähtäminen vesiesteeksi muuttuneeseen bunkkeriin tai väylän muuttuminen vesilätäköksi syö innokkaimmankin pelihenkilön sielua.

Tällä hetkelläkin on kuitenkin kova tarve päästä harrastamaan lajia ja sisätilojen eittämättä täytyttyä moni pohtii, voisiko asialle tehdä itse jotain. Täysin luonnonvoimia vastaan ei voida toimia ja pakkasen tullen kenttää on suojattava pakkasen puremilta, mutta huolellinen piharakentaminen voisi ratkaista asiaa – ja miksipä ei tätä aikaa voisi hyödyntää pihasuunnitteluun, josta olisi iloa sekä hienon pihan että pelin muodossa. Miksipä ei tekisi kaunista nurmikkoa, joka kestää aikaa ja kulutusta, mutta myös peliä. Voisiko grillaus, lasten leikit ja golf mahtua samalle alueelle ja pelileskiksi joutuvat kumppanit harrastaa omalla pihalla jotain muuta, kun pahin golfkärpänen puraisee kumppania ja silti halutaan yhteistä aikaa?

Tähän vastauksena on yleistynyt pihasuunnittelu ja hyvät palveluntarjoajat, joilta saa apuja eri työvälineiden ja pihatarvikkeiden hankintaan. Palveluntarjoajia, joilla on sekä välineet että rakennustarpeet, löytyy useita, kuten byggmax, joiden suunnittelua voi myös haastaa piharakentamisen neuvontaan. Voisiko Byggmaxin “Rakennusprojektit”-sivuston väriläiskä olla harrastajagolfaajan piha? Ainakin lajin harrastajat ilahtuisivat tästä ja asiantuntijat Byggmaxilla saisivat hauskan projektin aikaan. Golf on enemmän kuin harrastus, se voi olla osa kotiasi – kotisi on enemmän kuin asuinpaikkasi – se voi tukea harrastustasi!

nikosa