Miksi golfissa pukeudutaan niin tyylikkäästi?

Miksi golfissa pukeudutaan niin tyylikkäästi?

Golf on valtavan suosittu urheilulaji eri puolilla maailmaa. Se tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja nauttia raittiista ulkoilmasta, mutta lisäksi lajissa pääsee halutessaan myös kilpailemaan ja kehittämään itseään. Golf on lajina riittävän hidastempoinen, että se soveltuu mainiosti aktiviteetiksi myös moniin virallisempiin tapaamisiin.

Eräs kirjoittamaton sääntö golfiin liittyen on se, ettei golfkentälle pitäisi lähteä virttyneessä T-paidassa ja risaisissa farkuissa. Kyseessä on hyvin pitkän historian omaava laji, johon yhdistetään tietty muodollisuus ja arvokkuus. Tämän huomaa hyvin muun muassa siinä, kuinka golfaajat pukeutuvat kentälle lähtiessään. Eri golfkentillä ja golfklubeilla saattaa toki olla voimassa hieman eri käytännöt pukukoodien suhteen, mutta useimmiten kentälle pukeudutaan paitsi käytännöllisesti, myös siististi ja tyylikkäästi. Sen lisäksi, että kentällä näyttää hyvältä, on oikeanlaisilla urheiluvaatteilla toki suuri merkitys pelissä suoriutumisen kannalta.

Kiinnitä huomiota mukavuuteen viheriöllä

Golf ei ole laji, jossa kentällä käydään pikaisesti pyörähtämässä, vaan usein se vaatii rauhallista keskittymistä ja aikaa. Ei ole mitenkään epätavallista, että golfkentällä vierähtää useita tunteja. Senpä vuoksi onkin tärkeää, että ylle pukee urheiluvaatteet, joissa viihtyy pidempiäkin aikoja. Tiukat, hiostavat ja epämukavat vaatteet ovatkin golfkentälle huono valinta, vaikka ne näyttäisivätkin päällä hyviltä. Sen sijaan kannattaa panostaa laadukkaisiin vaatteisiin. Paras urheiluvaate golfiin on sellainen, jossa on helppo liikkua ja joka hengittää tarpeeksi.

Tyylikkyydestä lisäpisteitä

Ei ole olemassa montaakaan sellaista lajia, johon liitettäisiin stereotypiana tyylikäs pukeutuminen. Golf kuitenkin on nimenomaan sellainen. Golfin etuna on tietysti se, ettei laji ole fyysisesti mitenkään raskas, jonka lisäksi tarvittaessa kentällä liikkumisen helpottamiseksi voi käyttää golfautoa sekä golfkärryä. Koska kentällä liikutaan verkkaisesti ja tarvittaessa on mahdollisuus myös pitää taukoja, pysyvät vaatteetkin koko päivän ajan yleensä siisteinä.

Mitä golfissa käytettävän vaatetuksen väreihin tulee, ei siihen yleensä liity minkäänlaisia kirjoittamattomia sääntöjä. Golfaajat voivat halutessaan pukeutua hyvinkin rohkeisiin ja voimakkaisiin väreihin, kunhan vaatteet sointuvat tyylikkäästi toisiinsa. Usein vahvat värit korostavat kauniisti esimerkiksi upeaa rusketusta, mutta myös esimerkiksi puhtaanvalkoinen väri on takuuvarmasti tyylikäs ja siksi suosittu näky viheriöllä.

Golfin harrastajan ei tarvitse uusia koko vaatekaappiaan harrastuksensa vuoksi. Usein riittää, että kaapista löytyy pari asua, joita voi vaihdella päivästä toiseen. Ei kuitenkaan ole yhdentekevää, mitkä vaatteet golfin pelaamista varten hankkii, vaan yleensä etenkin laatuun, materiaaleihin ja oikeanlaisiin leikkauksiin kannattaa panostaa golfvaatteista puhuttaessa. Kun käytössä on mukavat ja tyylikkäät vaatteet, on myös pelaaminen silloin monin verroin hauskempaa.

Näillä vaatteilla pääset alkuun

Jos golfkärpänen yllättäen puraisee ja mieli tekee suunnata viheriölle, saattaa aluksi joutua tekemään joitain perushankintoja. Golfia voi pelata halutessaan jopa vuoden ympäri, mutta useimmat golfaajat pelaavat kaikkein mieluiten lämpiminä vuodenaikoina. Tällöin ylle voi vetää esimerkiksi shortsit, kauluspaidan tai mukavan treenimekon omien mieltymysten mukaisesti – tärkeintä on, että vaatteissa viihtyy. Myös asianmukaisiin, pienillä piikeillä varustettuihin golfkenkiin kannattaa panostaa.

Sen lisäksi, että vaatekaappiin täytyy hankkia täydennystä, kannattaa golfharrastusta aloittelevan hankkia itselleen myös päähine ja käsineet. Golfissa hattu ei ole mikään koriste, vaan aidosti hyödyllinen asuste. Golfkentällä aurinko voi porottaa hyvinkin voimakkaasti, jolloin on tärkeää suojautua UV-säteilyltä ja ylipäätään häikäisevältä auringonvalolta. Käsineet eivät sen sijaan ole ehdoton hankinta, mutta ne löytyvät useimpien golfinpelaajien varustuksesta. Niiden avulla voi ehkäistä esimerkiksi rakkuloiden syntymistä ja parantaa pitoa. Jos golfia pelaa talvella, on käsineiden käyttö silloin vieläkin tärkeämpää.

nikosa