Golfaaja näkee maailmaa

Golfaaja näkee maailmaa

Golfaaminen on monen suosikki harrastus, jonka myötä pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja uusiin upeisiin luontokohteisiin ympäri maailman. Golfata voi kotimaassa tai ulkomailla, tai vaikkapa molemmissa. Golfin suosio on jatkuvasti kasvanut ja pelata voi joko omaksi ilokseen harrastajana tai kovan luokan ammattilaisena. Katsaus historiaan kertoo, että Suomen ensimmäinen golfseura Helsingin Golfklubi on perustettu vuonna 1932 ja Suomen Golfliitto vuorostaan on perustettu vuonna 1957. Ensimmäinen 18-reikäinen golfkenttä Suomessa on Talin kenttä Helsingissä, joka laajentui täysimittaiseksi olympiavuonna 1952.

Parhaat Golfkentät Suomessa ja maailmalla

Golfin suosio jatkaa tasaista kasvuaan niin Suomessa kuin maailmallakin. Golfia pelataan ympäri maailmaa ja ideana on, että palloa kuljetetaan kentällä mahdollisimman vähin lyönnein aloituspaikasta väylää pitkin reikään. Pelivälineinä toimivat erilaiset mailat ja halkaisijaltaan noin neljä senttimetriä oleva pallo. Tunnettu ja suosittu golkenttä Suomessa on esimerkiksi Golf Talma, mutta kenttiä löytyy lähes joka puolelta Suomea. Tunnettuja Golfkenttiä maailmalla löytyy esimerkiksi Golf Magazine lehdestä, joka on arvioinut 100 parhainta golfkenttää maailmassa. Hyvänä esimerkkinä toimii Pine Valleyn golf kenttä USA:ssa, joka on äänestetty maailman parhaaksi. Miten löytää parhaat golfkentät maailmalla on laaja käsite, ja ehkäpä vain tutustamalla tarjontaan ja pelaamalla,löytyy omasta mielestä paras.

Pelaaminen lääkettä golfkuumeeseen

Parasta lääkettä golfkuumeeseen on tietysti pelaaminen, mutta ennen kentälle lähtöä, kannattaa tutustua golfin alkeisiin. Tietoa löytyy helposti netistä tai lähellä sijaitsevasta golfseurasta. Lajin alkeista voi lukea ja katsella golf videoita, ja yksi varma konsti on mennä golfin alkeiskurssille. Alkeiskursseilla opetellaan golfin perusteet, varsinaiset säännöt, sekä golfin etiketti eli käyttäytymissäännöt. Alkeiskursseille saa ilmoittautua kuka tahansa lajista kiinnostunut eikä ilmoittautujalta vaadita koskaan aikaisempaa pelikokemusta. Kannattaa muistaa, että kiilakorkotennarit ovat suosituimpia kuin koskaan , samoin golf lajina tulee saamaan aina uusia harrastajia ympäri maailman.

nikosa