Maailman parhaat golfaajat

Maailman parhaat golfaajat

 

Golfkentillä on kilpailtu jo vuosisatojen ajan. Tässä artikkelissa kerromme eräistä nykymuotoisen golfin kirkkaimmista tähdistä ja heidän menestystarinoistaan.

Arnold Palmer

1950-luvulla ammattilaisuransa aloittanut yhdysvaltalainen Palmer voitti urallaan The Masters Tournamentin neljä kertaa, British Openin kahdesta ja US Openin kerran. Uransa jälkeen Palmer nimettiin vuonna 2000 kaikkien aikojen 6. parhaaksi pelaajaksi, ja hänellä on myös paikka World Golf Hall of Famessa. Palmer kuoli syyskuussa 2016.

Jack Nicklaus

Yhdysvaltalainen Nicklaus kuuluu ehdottomasti kaikkien aikojen parhaiden golfpelaajien joukkoon, sillä hän voitti ennätykselliset 18 golfin major-turnausta vuosien 1962 ja 1986 välisenä aikana. Uransa aikana Nicklaus voitti yhteensä 113 golfturnausta, joista huikeat 73 hän saavutti PGA Tourilla. Golfpiireissä Nicklaus tunnetaan myös nimellä “The Golden Bear”.

Tiger Woods

Vuonna 1975 syntynyt, yhdysvaltalainen Tiger Woods on eräs nykyajan tunnetuimmista golfammattilaisista. Afroamerikkalaista ja thaimaalaista alkuperää oleva Woods pelasi ensimmäistä kertaa PGA-kiertueella vain 16-vuotiaana. Woods on jo nyt pitkään jatkuneen uransa aikana ehtinyt voittaa major-turnauksen 14 kertaa ja PGA Tourin turnauksen 79 kertaa. Edelleen uraansa jatkava Woods on saavuttanut urallaan paljon, mutta hän on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista. Siitä huolimatta Woods on ollut historian pitkäaikaisin ja nuorin maailman rankinglistan ykkönen. Hän on ollut huippupelaajia arvioivan listan kärjessä uransa aikana yhteensä 683 viikkoa.

nikosa